www.amisz.ro

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Bővül a magyar ifjúsági háló Arad megyében

E-mail Nyomtatás PDF

Az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet (AMISZ- a MIÉRT tagja) az elmúlt hét végén két új fiókszervezetet hozott létre, a helybéli fiatalok kezdeményezésére: Simonyifalván illetve Ágyán. Az alakuló üléseken szép számban megjelent fiatalok megválasztották elnökségüket, majd terveikről, elképzeléseikről illetve mindennapi gondjaikról is elbeszélgettek.alt

Simonyifalván Mucsi Bettina lett az elnök, akinek munkáját Haasz Tünde alelnök és Péter Róbert titkár segíti. Az új elnökség főként szadadidős és sport rendezvények szervezését tervezi a nyárra, hiszen ezek tudják a leginkább megmozgatni, összefogni a fiatalokat. Ugyanakkor benevezték településüket az Arad Megyei Ifjúsági Vándorkupára, melynek első fordulójára szombaton, július 9-én kerül sor Pécskán.

Ágyán is három tagú elnökséget választottak. Az elnök Tiba Attila lett, alelnök Székely Zoltán, a titkári teendőket pedig Bodó Kinga látja el. Az ágyai fiatalok szeretnék újra beindítani településükön a táncházat, illetve a színjátszókört és nyári bulikat is terveznek.

Az AMISZ idei priorialttásai között szerepel, hogy minél több magyar településen indítson be fiókszervezetet, ezáltal optimális lehetőséget teremtve a helyi igények, ötletek gyors megválaszolására. A fiatalok amúgy is aktív szerepet vállalnak, besegítenek, dolgoznak a különböző események szervezőcsapataiban – legyen szó falunapról vagy más, helyi rendezvényről-. A fiókszervezetek viszont megteremtik a keretet, kiemelik a fiatalok közösségszervező tevékenységét, illetve ösztönzően hatnak saját, ifjúsági programok kigondolására és lebonyolítására.

Módosítás dátuma: 2011. július 04. hétfő, 12:57  

Támogatóink & partnereink: