www.amisz.ro

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

EU tábor beszámoló

E-mail Nyomtatás PDF
Az idei EU tábor Marosfőn  került megrendezésre, több mint 250 magyar fiatal részvételével. Arad megyét 3 fiatal képviselte: Nagy Zsolt, Csillag Adrián és Péter Róbert. A résztvevőket 8 csoportra osztották a szervezők. Ezután különböző ügyességi- és nemcsak- feladatokat kellett végrehajtaniuk a csapatoknak, amelyeken keresztül mindenki megmutathatta tehetségét, kreativitását, kitartását és rátermetségét. Az elvégzett feladatok  pontokat és pengőt hoztak számukra.
A számos program közül a teljesítménytúra tetszett  a legjobban, amely magába foglalt különféle feladatokat, hegymászás közben.
A több órás gyalogtúra csúcspontja az volt, amikor kimerülten felértünk a hegytetőre és a táj szépségében gyönyörködhettünk!!!
A csapatverseny első 3 helyezése díjban részesült:  az 1 helyezett egy brüsszeli  Európa Parlamenti látogatást, a 2 helyezett egy 4 éjszakás tengerparti nyaralást,  míg a 3 helyezett egy bukaresti parlamenti látogatást nyert! A csapatversenyek mellett érdekes előadásokon vehettünk részt, amelyek közül kiemelném Kelemen Hunor az RMDSZ Szövetségi elnöke -Erdélyi konzultáció, avagy "Mit kivánnak az erdélyi magyarok?" prezentációját illetve.Borbély László környezetvédelmi miniszterét, aki a zöld befektetésekről,   Románia kihasználatlan kincseiről, és a környezetvédelemről is beszélt .
A napi erőfeszítést,  feladatokat , és csapatjátékokat  minden este jobbnál-jobb koncertek követték.                  A jókedvet a Szomszédnéni Produkciós Iroda és az Erdélyi Humorfesztivál győztesei bisztositották!
A nyolcadik EU tábor megerősített bennünket abban a hitünkben,  hogy Erdélyinek lenni jó!!!!
 
Péter Róbert, táborlakó
Módosítás dátuma: 2011. július 14. csütörtök, 22:24  

Támogatóink & partnereink: