www.amisz.ro

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

VIII. Aradi Megyei Ifjúsági Találkozó

E-mail Nyomtatás PDF
Július 15–17. között került megrendezésre az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet (AMISZ – a MIÉRT tagja) által a Fiatalok a gazdaságban című ifjúsági találkozó Kisiratoson. 

A rendezvényen a megye 12 településéből vettek részt fiatalok, az előadáson főként arra próbáltak választ adni, hogyan induljon el egy fiatal a gazdaságban. 

Pénteken, a kora esti megnyitón jelen volt Faragó Péter Arad megyei RMDSZ-es képviselő, aki az aktív fiatalok társadalomszervező szerepét hangsúlyozta, Tóth Csaba megyei tanácsos, Horváth Levente Arad megyei alprefektus, aki a megnyitó után tartotta az első előadást, Adminisztráció és kiútkeresés a recessziós gazdaságból címmel. A péntek este ismerkedéssel és bulival telt el. Szombaton, az  első előadáson a résztvevők nagyon pontos tájékoztatást kaptak Gáll Mihálytól, az Aradi Mezőgazdasági Kamara szaktanácsosától a fiatal gazdák pályázati lehetőségeiről, valamint a pályázathoz szükséges papírok megszerzéséről. Őt követte Bodó Róbert, az Arad Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság tanácsosa, akivel a résztvevők a sport-bizniszről, ifjúsági kérdésekről, pályázati lehetőségekről, az európai önkéntes rendszerről (EVS) is elbeszélgettek. Délután Doba István, a Bánát–Körösvidék Befektetési Alap gazdasági igazgatója és Horváth Gábor közösen tartott előadásában a gazdasági válságról és hatásairól beszélt. Az előadást követően a résztvevők kilátogattak a kisiratosi termálfürdőre, majd az est egy AMISZ-bulival zárult, melyen nemcsak a találkozó résztvevői, hanem a helybeli fiatalok is részt vettek.

A vasárnap délelőtti kiértékelésen kiemelték a rendezvény fontosságát és pozitív hatását az Arad megyei magyar ifjúsági életre, hiszen megteremti a lehetőséget a találkozásra, ismerkedésre, beszélgetésre, együtt tervezésre. Kifejezték, hogy ifjúsági találkozókra sokkal sűrűbben kellene sort keríteni. A mindig nehéz  búcsúzkodáson talán az próbált enyhíteni, hogy a fiatalok viszontlátják egymást a július 24-i BEATRICE-koncerten.

A rendezvény támogatói, akiknek köszönetet mondunk: az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság (ANST), a MIÉRT, a Kisiratosi Polgármesteri Hivatal, a kisiratosi iskola, az RMDSZ Arad megyei szervezete és az Agro-Dor Társaság.

Páll Norbert, programfelelős

Módosítás dátuma: 2011. július 21. csütörtök, 08:04  

Támogatóink & partnereink: