www.amisz.ro

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap

Rendkívül eredményes évet zárt az AMISZ

E-mail Nyomtatás PDF

Elérkezett a mérlegvonás ideje az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet életében, 2011 viszonylatában. Három fő irányvonal mentén terveztük meg tavalyi eseménynaptárunkat: programszervezés, a  tagságunk számának gyarapítása illetve a megyei magyar ifjúsági háló bővítése.

Programjaink tekintetében, 2011 igen gazdagnak bizonyult. Nem telt el hónap úgy, hogy az AMISZ ne állt volna elő valamivel.  Hagyományosnak számító rendezvényeink (Kaszoja. Fesztivál? illetve az Arad Megyei Magyar Ifjúsági Találkozó) mellett sikerült új programokkal válaszolni az aradi fiatalok igényeire. Ilyen például az Egy doboznyi odafigyelés, amely közel 150 rászoruló, nagy családban élő gyermek részére kiosztott ajándékot takar, vagy a gyermeknapi vetélkedőink, de beszélhetünk önkénteseink faültetési akciójáról, szemétszedésről, focikupáról, szabadtéri bulikról is.

Konferencián értekeztünk a megyénkben működő ifjúsági struktúrák vezetőivel és tárgyaltuk meg  prioritásainkat, illetve azt a  jövőképet, amely előttünk, erdélyi magyar fiatalok előtt  áll.

Két nagy koncertet is szerveztünk: júliusban eleget tett meghívásunknak a fergeteges bulit teremtő BEATRICE, majd az Aradi Magyar Napok keretében megtartott ifjúsági napon vendégünk volt a BIKINI.

Kiemelt fontossággal kezeltük 2011-ben, hogy minél több fiatalt vonjunk be az ifjúsági életbe és buzdítsuk őket önkéntes munkára. Az Európai Únióban ez nagyon jól működő rendszer, amely megtanít csapatban dolgozni, hatékonyan tenni egy  általunk érzékelt probléma megoldásáért, ugyanakkor igazi lehetőséget biztosít élettapasztalat gyűjtésére, a személyes kapcsolatrendszer bővítésére.  

Mindenképpen újdonságnak számít, hogy lehetővé tettük a aktív, fizető tagság mellett egy új státusz, az úgynevezett szimpatizáns-tagság megszerzését, olyan fiatalok számára, akik értékelik munkánkat, részt vesznek rendezvényeinken,  kötődnek szervezetünkhöz, de még nem szánták rá magukat tagdíj befizetésére.

Három új fiókszervezetünk alakult a megyében: Zimándon, Simonyifalván illetve Ágyán.  Ezáltal is elősegítettük, hogy fiatal önkénteseink aktív módon kapcsolódjanak be  településeink kulturális életébe, különféle programokat: gyermeknapot, táncházat, diákszínjátszókört, sport- és szabadidő programokat szervezzenek  a teljes közösség számára.

Sikeres és igen eseménydús évet zártunk, amelyben egy lelkes fiatal csapat, teljesen önkéntes alapon, megfeszített, precíz munkával szinvonalas programokat hozott magyar közösségünk szolgálatába. Rendezvényeink több ezer Arad megyei magyar fiatal (és magát fiatalnak érző) számára jelentettek alternatívát szabadidejük hasznos eltöltésére, lehetőséget biztosítva az együttlétre, ismerkedésre, közös gondolkozásra.

Módosítás dátuma: 2012. január 17. kedd, 22:06  

Támogatóink & partnereink: